Konope

Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Cannabis Sativa Seed Extract

Konope je jednou z najstarších pestovaných rastlín. Spočiatku prišla zo Strednej Ázie, teraz je usadená v Európe. Táto rastlina má mnoho použití, napríklad v textilnom priemysle, v potravinárskom alebo kozmetickom priemysle. Vďaka vyváženému pomeru účinných látok obsiahnutých v konopnom oleji sa používa ako jedlý olej a olej v kozmetike. Podporuje prirodzenú bariéru pokožky a viaže vlhkosť. Jeho zápalový inhibičný účinok umožňuje liečiť chorú, čiastočne atopickú pokožku. Konopný olej má tiež veľmi silný regeneračný účinok na pokožku, antioxidačné a obnovujúce bunky, a je teda vynikajúci pre zrelú a suchú pokožku. Rýchlo sa vstrebáva, vyhladzuje a zjemňuje pokožku

Kozmetické vlastnosti:

  • regenerácia buniek a ich aktivácia
  • hygroskopický
  • podpora obrannej bariéry
  • protizápalový, vhodný aj pre atopickú dermatitídu
  • silný antioxidant
  • Ideálny pre zrelú a suchú pokožku
  • rýchlo sa vstrebáva
  • vyhladzuje a zjemňuje pokožku

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012


Produkty s Konope