Lysolecithin

Lyzolecitín je modifikovaný sójový lecitín. Často sa používa ako emulgátor pre ľahké kozmetické výrobky, ktoré zjemňujú, nemastia a hydratujú. Tento lecitín podporuje transport účinných látok v pokožke bez toho, aby ničil lipidové štruktúry. Je výživnou, zvlhčujúcou a vyhladzujúcou zložkou v starostlivosti o vlasy a často sa vyskytuje aj vo výrobkoch na kúpanie a sprchovanie.

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012