Makadamový orech

macadamia ternifolia seed oil, Macadamia Integrifolia (Macadamia) Oil

Makadamový orech pochádza pôvodne z Austrálie a začal sa šíriť po južnom Pacifiku a Južnej Afrike od 30. rokov 20. storočia. Strom makadamia je vždyzelený strom, ktorý nesie veľké gaštanovité kôstky.
Olej z makadamových orechov sa vyznačuje vysokým obsahom kyseliny palmitolovej, ktorý sa vyskytuje predovšetkým v živočíšnych tukoch. Podporuje schopnosť oleja vstrebávať sa do pokožky a ľahko sa distribuuje, preto sa často používa na masáže. Orechový olej je tiež ideálnym základom pre aróma masáže s pridaním éterických olejov. V kozmetických výrobkoch je tento olej ideálnou náhradou za norkový olej kritizovaný z dôvodov dobrých životných podmienok zvierat.
Orechový olej zjemňuje, vyhladzuje a regeneruje suchú, krehkú a citlivú pokožku. Tento mimoriadny olej optimálne ošetruje aj krehké a suché vlasy.

Kozmetické vlastnosti:

  • podporuje absorpčnú kapacitu pokožky
  • vyhladzuje a regeneruje suchú, krehkú a citlivú pokožku
  • tiež ideálny na starostlivosť o suché a krehké vlasy

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012