Olej zo semien boráka

borago officinalis (Borák) olej zo semien, borago officinalis (Borák) extrakt

Táto rastlina, pôvodne z oblasti Stredozemného mora, sa dnes pestuje najmä v teplejších regiónoch Európy, západnej Ázie a USA. Prírodný olej z brutnákového semena je zvlášť vhodný na ošetrenie neurodermitickej, zápalovej a šupinatej pokožky. Má tiež reštrukturalizačný účinok a účinkuje proti svrbeniu .

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012