Oliva

Olive (Olea Europaea) Fruit Oil, Olea Europaea Fruit Oil

Olivový olej sa lisuje z olivového ovocia, semien alebo z oboch. Najlepšiu kvalitu dosahuje čistý olej (Oleum Virgineum), konvenčný olej na varenie sa lisuje z celého ovocia. Najlepšia známka sa vyznačuje výrazom „extra panenský olivový olej“.
Olivový olej má dlhú tradíciu ako nosný olej pre rastlinné extrakty alebo ako základný olej pre liečivé masti. V ľudovom liečiteľstve ponúka hrejivé, stimulujúce, protizápalové a krvný obeh stimulujúce účinky. Absorbuje sa veľmi pomaly a má zvlášť uvoľňujúci a zvláčňujúci účinok, vďaka čomu je ideálny na starostlivosť o drsnú a šupinatú pokožku. Vďaka vysokému obsahu kyseliny olejovej intenzívne chráni a zvlhčuje a má tiež reštrukturalizačný účinok na pokožku.

Kozmetické vlastnosti:

  • ideálny ako masážny olej alebo nosný olej pre rastlinné extrakty
  • zahrieva, stimuluje a zlepšuje krvný obeh
  • protizápalové a reštrukturalizačné účinky
  • ochranné a zvlhčujúce, pre jemnú pokožku

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012