Stearát sacharózy

sucrose stearate

Tento emulgátor, tiež známy ako ester cukru, predstavuje mastné kyseliny z kokosového oleja alebo oleja z palmových jadier, ktoré sú esterifikované sacharózou, cukrom. Je priateľský k pokožke, nedráždi, zadržiava vlhkosť a nemastí, ale na pokožke alebo vlasoch zanecháva ľahký lipidový film a môže sa tiež použiť ako emulgátor v produktoch pre citlivú alebo mastnú pokožku.

viď. Heike Käser 2010, „Naturkosmetische Rohstoffe“, Linz, Verlag Freya, 3. vydanie, 2012