Amaranth

Amaranthus Caudatus - extrakt zo semien, Amaranthus Caudatus - olej zo semien

Amaranth pochádza z čeľade rastlín láskavcovitých. Keďže jeho semená sú veľmi malé a obsahujú málo oleja, mnohé z nich sú potrebné na výrobu amarantového oleja. Tento olej má veľmi vysoký obsah skvalénu, a preto poskytuje optimálnu starostlivosť o suchú, podráždenú pokožku. Obsahuje vlastné lipidy pokožky vo veľmi vyváženom zložení, tým podporuje regeneráciu pokožky a posilňuje jej lipidový plášť. Amarantový olej navyše absorbuje UV žiarenie, a tak znižuje stres vyvolaný svetlom. Vysoký obsah tokoferolov mu dodáva silný antioxidačný účinok. Má tiež protizápalový účinok na psoriázu vulgaris.
Amarantový olej sa vďaka svojej podobnosti s vlastnými lipidmi pokožky veľmi dobre vstrebáva do pokožky a má hydratačný a zvlhčujúci účinok.

Kozmetické vlastnosti:

  • rýchlo sa vstrebáva
  • hydratuje, ideálny pre suchú a podráždenú pokožku
  • mierne protizápalový, prospešný na psoriázu
  • spevňuje lipidový kabát pokožky
  • absorbuje UV žiarenie a znižuje stres vyvolaný svetlom
  • podporuje regeneráciu pokožky

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012