Bambucké maslo

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Bambucké maslo

Bambucké maslo je tuk získaný z orechov plodov bambusu. Strom bambusu pochádza z Afriky, kde je pôvodný dodnes.
Prírodné bambucké maslo má obzvlášť vysoký obsah cenných zložiek. Charakteristický je obzvlášť vysoký obsah tokoferolov a zložiek s antioxidačným účinkom. Bambucké maslo má obzvlášť silný zvlhčujúci účinok a obzvlášť prospešné je prírodné bambucké maslo. Podiel tokoferolov chrániacich bunky zase závisí od oblasti, v ktorej sa rastlina pestuje. Bambucké maslo môže byť určite znečistené, ale v Európe ho možno predávať až po analýze nezávislým laboratóriom. Pri kúpe výrobkov s bambuckým maslom je vhodné venovať pozornosť príslušným certifikátom.
Vďaka svojej širokej škále zložiek bambusové maslo reguluje prirodzene rovnováhu vlhkosti pokožky a má zvlhčujúci, upokojujúci a vyhladzujúci účinok. Lipidová bariéra zrohovatenej kože je posilnená a bambucké maslo je ideálne na starostlivosť o suchú neurodermatitídu a poškodenú pokožku. Je mimoriadne dobre znášané a upokojuje podráždenú a namáhanú pokožku.

Kozmetické vlastnosti:

  • hydratuje a chráni
  • viaže vlhkosť
  • uvoľňuje a upokojuje, ideálny na atopickú dermatitídu
  • mimoriadne dobre znášaný, vhodný na starostlivosť o šupinatú a podráždenú pokožku
  • intenzívne vyživujúci a antioxidačný

viď. Heike Käser 2010, „Naturkosmetische Rohstoffe“, Linz, Verlag Freya, 3. vydanie, 2012


Produkty s Bambucké maslo