Chmeľ

Humulus lupulus (Chmeľ) powder, Humulus Lupulus (Chmeľ) Extract

Chmeľ z čeľade konopovitých pochádza zo strednej Európy. Tradične sa používa pri zle sa hojacich ranách a dermatitíde, má stimulačný účinok na tvorbu kolagénu v pokožke, a preto je ideálny na starostlivosť o suchú a zrelú pokožku.

Kozmetické vlastnosti:

  • protizápalové a hojí rany, na poškodenú pokožku
  • stimuluje produkciu kolagénu v pokožke, optimálne pre suchú a zrelú pokožku

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012

V aromaterapii má chmeľ afrodiziakálne, uvoľňujúce a účinky posilňujúce nervy. Je veľmi upokojujúci, a preto je vhodný na poruchy spánku a nepokoj.

viz. Markus Schirner 2002, „Aromatické oleje“, Schirner Verlag, Darmstadt, 4. vydanie 2011