Hroznový olej

vitis vinifera (hrozno) olej z jadierok, Vitis vinifera (hrozno) extrakt z plodov

Olej z hroznových semien je jedným z najcennejších domácich olejov, pretože výťažnosť oleja z veľmi tvrdých, malých semien hrozna je veľmi nízka.
Vďaka vysokému obsahu polyfenolov a tokoferolov má olej z hroznových semien mimoriadne silný antioxidačný účinok na bunkovú membránu. Je veľmi dobre absorbovaný a podporuje absorpčnú kapacitu pokožky, najmä pre vitamíny rozpustné v tukoch. Hroznový olej je ľahký olej a je vhodný na starostlivosť o akné, mastnú a zmiešanú pleť. Vysoký obsah kyseliny linolovej pôsobí proti zrohovateniu. Zrelej pokožke prospievajú špeciálne vlastnosti tohto oleja.

Kozmetické vlastnosti:

  • regenerácia a podpora bariéry
  • protizápalový, ideálny na starostlivosť o akné, mastnú pleť a zmiešanú pleť
  • pôsobí proti zrohovateniu
  • silný antioxidant a ochranná bunková membrána, ideálny pre starostlivosť proti starnutiu
  • podporuje vstrebávanie pokožky

viď. Heike Käser 2010, „Naturkosmetische Rohstoffe“, Linz, Verlag Freya, 3. vydanie, 2012