Kamélia

Camellia Oleifera (Kamélia) Seed Oil, Camellia Japonica Seed Oil

Väčšina oleja zo semien Camellia sa vyrába v Číne. Camellia Sinensis je čajový ker, preto sa jeho olej nazýva aj čajovým olejom. Keďže v EÚ neexistuje kontrola kvality, odporúča sa, aby sa výrobky s týmto olejom považovali za prísadu v príslušných certifikáciách.
Olej zo semien kamélie má silný filmotvorný a vyhladzujúci účinok a má intenzívny ošetrujúci účinok. Veľmi dobre sa vstrebáva do pokožky a zmierňuje podráždenie. Je veľmi jemný a vynikajúci na starostlivosť o suchú a podráždenú pokožku.

Kozmetické vlastnosti:

  • vytvára film a intenzívne ošetruje, ideálny pre suchú pokožku
  • vyhladzuje pokožku
  • rýchlo sa vstrebáva
  • mierne vyživuje a znižuje podráždenie pokožky, ideálne pre starostlivosť o podráždenú pokožku

Zelený čaj (Camellia sinensis):

Stálezelené čajové kríky prosperujú hlavne v Indii, Číne, na Srí Lanke, v Turecku, Japonsku a Perzii. Používa sa už tisíce rokov ako stimulačný aromatický infúzny nápoj a je známy svojím silným antioxidačným účinkom, ktorý sa používa aj v starostlivosti o pleť. Dokonca aj suchá, citlivá a podráždená pokožka ťaží z jeho reštrukturalizačného účinku.

Kozmetické vlastnosti:

  • silný antioxidant, zabraňuje poškodeniu pokožky životného prostredia
  • ideálne pre starostlivosť o suchú, citlivú a podráždenú pokožku

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012