Kokosový glukozid

Coco Glucoside

Kokosový glukozid je jemná cukrová povrchovo aktívna látka kompatibilná s mukóznou membránou a používa sa hlavne na šampóny a sprchovacie gély. Znižuje potenciál podráždenia iných povrchovo aktívnych látok a uľahčuje rozčesávanie a posilňuje vlasy. Môže sa tiež použiť na čistenie zápalovej pokožky.

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012