Kyselina mliečna

Lactic Acid, Baktérie z mliečneho kvasenia

Kyselina mliečna, tiež nazývaná kyselina 2-hydroxypropiónová, je zložkou prírodného zvlhčujúceho systému a ochranného kyslého plášťa pokožky. Priemyselne sa získava buď z druhov Lactobacillus na báze cukru alebo synteticky.
V kozmetike kyselina mliečna reguluje keratinizáciu a má veľmi ľahký pílingový účinok. Horná vrstva pokožky sa stáva tenšia a pružnejšia, čo je obzvlášť žiaduce pri ošetrovaní porúch kože, akné, psoriázy a na ošetrenie poranení. Kyselina mliečna má tiež hydratačný účinok a reguluje pH a tak inhibuje rast cudzích mikroorganizmov.

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012


Produkty s obsahom alergénu: Kyselina mliečna