Myristylmyristát

Corn Extract

Je to konzervačné činidlo a koemulgátor rastlinného pôvodu na báze kokosového oleja a oleja z palmových jadier. Myristylmyrát sa môže vyrábať bez rozpúšťadla. Má ľahký a matný účinok v kozmetických výrobkoch a zlepšuje ich absorpčné správanie. Môže byť tiež použitý ako vosková zložka v dekoratívnych kozmetických výrobkoch.

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012