Olej z ryžových klíčkov

Oryza Sativa (ryža) Germ Oil, Oryza Sativa Oil

Ryža je jednou z najstarších plodín na svete. Z juhovýchodnej Ázie sa dostala cez stredomorskú oblasť cez Indiu a Perziu. Dnes sa pestuje hlavne v Ázii, ale aj v Taliansku, Španielsku, západnej Afrike a Južnej Amerike.
Olej z ryžových klíčkov sa získava z ryžových otrúb bohatých na tuk, bielkoviny a vitamíny, ktoré sa získavajú šupkou hnedej hnedej ryže. Tento olej je mimoriadne ľahký a iba mierne mastný. Ako zložka v kozmetických výrobkoch im dodáva príjemný hydratačný charakter. Vďaka obsahu antioxidačného prírodného oryzanolu absorbujúceho UVA a UVB je olej z ryžových klíčkov ideálny na použitie v prostriedkoch na ochranu pred slnkom a v zariadeniach dennej starostlivosti. Poskytuje tiež optimálnu starostlivosť o citlivú, podráždenú a poškodenú pokožku. Ľahko sa vstrebáva a upokojuje pokožku.

Kozmetické vlastnosti:

  • prírodný UVA a UVB filter
  • ľahké a hydratačné, iba mierne mastniace, rýchlo vstrebateľné
  • silná antioxidačná a intenzívna starostlivosť
  • upokojuje pokožku, ideálne pre podráždenú a citlivú pokožku

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012