Opuncia

Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Opuntia Ficus-Indica Flower Extract

Tento vzácny olej pochádza z malých semien kaktusu - opuncie, ktorý sa pestuje hlavne v Mexiku. Olej z opuncie má reštrukturalizačný a zvlhčujúci účinok a je optimálnou starostlivosťou o suchú pokožku so zlou bariérovou funkciou .

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012