Sucrose Cocoate

Toto je veľmi jemné povrchovo aktívne činidlo vyrobené z mastných kyselín kokosového oleja a cukru z cukrovej repy. Používa sa v šampónoch, krémoch na intímne umývanie a sprchovacích géloch. V šampónoch redukuje elektrostatický náboj na vlasoch. Môže tiež znížiť dráždivé vlastnosti ostatných povrchovo aktívnych látok.

viď. Heike Käser 2010, „Naturkosmetische Rohstoffe“, Linz, Verlag Freya, 3. vydanie, 2012