Triglycerid kyseliny kaprylovej / kaprínovej (neutrálny olej)

Caprylic/Capric Triglyceride, Capryloyl Glycine

„Neutrálny olej“, tiež známy ako MCT olej („triglyceridy so stredne dlhým reťazcom“), sa vzťahuje na zmes mastných kyselín so stredne dlhým reťazcom (triglyceridy) prírodného pôvodu. Východiskovým bodom je zvyčajne palmový olej alebo kokosový olej. Neutrálny olej neobsahuje dráždivé látky, ľahko sa nanáša a rýchlo sa vstrebáva. Ako zložka v kozmetických výrobkoch zlepšuje ich aplikačné chovanie a zabraňuje preceňovaniu. Podráždenú a prešľachtenú pokožku je možné tak rýchlo uviesť do rovnováhy.

Kozmetické vlastnosti:

  • absolútne nedráždivý, ideálny pre podráždenú pokožku
  • ľahko sa nanáša a rýchlo sa vstrebáva
  • podporuje poradie ostatných zložiek
  • zabraňuje silnému masteniu

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012