Vosk z bobúľ

Rhus Verniciflua Peel Wax, Rhus Verniciflua Peel Cera

Tento vosk sa získava z ovocnej kože (Rhus Verniciflua). Bobule sa varia, surový vosk sa potom odstredí a prefiltruje. Mäkká konzistencia bobuľového vosku sa používa ako regeneračná a zvlhčujúca zložka v kozmetických výrobkoch, najmä v tyčinkách na pery a na starostlivosť, emulziách, ako aj vo vlasovej a dekoratívnej kozmetike. Môže sa tiež použiť ako náhrada za včelí vosk. V starostlivosti o pleť je však oveľa ľahšia a menej filmotvorná ako včelí vosk.

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012