Baobab

Adansonia Digitata - olej zo semien, Adansonia Digitata - ovocný extrakt

Strom baobab je strom, ktorý rastie do výšky 25 metrov, distribuuje sa hlavne v Afrike, zriedkavejšie v Indii, na Kube a v Indonézii. Jeho nemecké meno je „Affenbrotbaum“, pretože jeho plody konzumujú opice. Môže však trvať 20 rokov, kým strom prinesie ovocie prvýkrát. Baobabový olej je zvlášť vhodný na kozmetické použitie proti akné a zápalom, ale má tiež silný antioxidačný účinok. Je veľmi univerzálny a dá sa použiť aj na suchú, dehydratovanú a bariérovo poškodenú pokožku. Vďaka vysokému obsahu nasýtených mastných kyselín je tento olej obzvlášť dobre viazaný na vlhkosť, takže pokožka je chránená proti strate vlhkosti. Okrem toho je vyhladený a jeho prirodzená bariérová funkcia je posilnená.

Kozmetické vlastnosti:

  • protizápalové
  • antioxidačné
  • zvlhčuje a viaže
  • chráni funkciu prirodzenej bariéry pokožky
  • ošetruje a ochraňuje

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012