Granátové jablko

Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil, Punica Granatum Seed Oil

Strom granátové jablko je starobylá kultivovaná rastlina, ktorá má pôvod v Ázii. Dnes sa pestuje vo všetkých tropických a subtropických krajinách, ale aj v Európe. Tento olej je obzvlášť vzácny, pretože z asi 100 kg granátových jabĺk je možné získať iba asi 500 g oleja.
Olej z granátového jablka má výnimočne vysoké antioxidačné a regeneračné vlastnosti a je skutočne jedným z pokladov olejov účinných látok. Je ideálny pre starostlivosť o suchú, zrelú alebo stresovanú pokožku. Podporuje sa regenerácia buniek, zvyšuje sa elasticita kože a regeneruje sa tkanivo. Olej zo semien granátového jablka je vďaka svojmu protizápalovému účinku tiež ideálny na ošetrenie neurodermitickej, ekzematickej a pokožky poškodenej slnkom. Čisto tento olej sa dá použiť ako intenzívne okamžité liečenie kožných problémov alebo ako účinné sérum na nočnú starostlivosť.

Kozmetické vlastnosti:

  • regeneruje a podporuje bunkový rast
  • silný antioxidant
  • hojí rany a je protizápalový
  • vyhladenie a intenzívne vyživovanie
  • podporuje pružnosť
  • ideálne pre zrelú pleť
  • účinný aj pri atopickej dermatitíde, ekzéme a spálení od slnka

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012