Írsky mach

Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, carrageenan

Írsky mach, nazývaný tiež karagén alebo chrupavka, rastie hlavne pozdĺž atlantického pobrežia. Má ochladzujúci, zvlhčujúci a upokojujúci účinok a nemá žiadny alergénny potenciál, vďaka čomu je obzvlášť šetrný k pokožke. Preto je vhodný na hydratáciu akéhokoľvek typu pleti .

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012


Produkty s Írsky mach