Laktát sodný

Sodium Lactate, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract

Laktát sodný je sodná soľ kyseliny mliečnej a je jednou z tých hydratačných látok, ktoré pokožka vytvára na udržanie vlhkosti a fyziologického pH. Laktát sodný sa používa nielen v kozmetike, ale aj v potravinárskom priemysle ako zvlhčovač a regulátor kyslosti. Rast cudzích mikroorganizmov na pokožke je inhibovaný udržiavaním ochranného kyslého plášťa pokožky. Okrem toho, je laktát sodný mimoriadne hydratačný a tiež udržuje emulzie chemicky stabilné.

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012