Mandľa

Prunus Amygdalus Dulcis Fruit Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Extract

Mandľový strom patrí do čeľade ružovité a pôvodne pochádza zo západnej alebo strednej Ázie, ale v súčasnosti sa pestuje hlavne v Stredomorí a Kalifornii. Pretože mandľový olej sa často mieša so slnečnicovým olejom, musí sa dodržať čistota zložiek v kozmetických výrobkoch.
Mandľový olej má silný antioxidačný a ochranný účinok a optimalizuje absorpčné správanie. Je ideálny ako masážny olej. S týmito vlastnosťami zlepšuje mandľový olej ako súčasť kozmetických výrobkov aj vlastnosti ďalších zložiek. Pretože nie je komedogénny, mandľový olej je ideálny pre všetky typy pleti. Je mimoriadne dobre tolerovaný a dá sa tiež použiť na starostlivosť o citlivú detskú pokožku. Má tiež zvlhčujúci účinok. Citlivá pokožka je jemne ošetrovaná a opäť vyvážená. Drsná a popraskaná pokožka je opäť zjemnená a vyživené.

Kozmetické vlastnosti:

  • ideálny pre všetky typy pleti
  • nieje komedogénny
  • ideálny pre citlivú pokožku a detskú pokožku
  • antioxidant, pleť chráni a zvlhčuje
  • preniká hlboko do pokožky
  • zlepšuje vlastnosti ďalších zložiek v produktoch

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012