Močovina (močovina)

Urea

Močovina je súčasťou vlastného systému vlhkosti pokožky. Ako látka je obzvlášť dobre tolerovaná. V kozmetike sa používa synteticky vyrábaná močovina, ktorá sa veľmi ochotne používa pri liečení neurodermatitídy, atopickej dermatitídy a porúch keratinizácie. Močovina viaže vodu a uvoľňuje kalenú pokožku. Pri vysokej koncentrácii má močovina mierny antibakteriálny a upokojujúci účinok na svrbenie. Ďalšou výhodou močoviny je jej penetračný účinok, ktorý zlepšuje absorpčnú schopnosť pokožky. Podporuje tak ochrannú bariéru pokožky

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012


Produkty s Močovina (močovina)