Očianka

Euphrasia officinalis extract, Euphrasia Officinalis (Eyebright) Extract

Táto jednoročná bylina z čeľade krtičnikovitej je pôvodom zo severných a miernych zón Európy. Väčšinou pochádza z divokej zbierky, ale je stále kultivovanejšia. V ľudovom liečiteľstve je očianka zvlášť známa svojím vynikajúcim účinkom proti zápalu spojiviek. Považuje sa za zvlášť dobre znášanú a môže sa tiež používať na očné komprimácie, ako aj na kozmetiku v oblasti očí. Vďaka svojej kompatibilite je teda očianka ideálnou starostlivosťou o normálnu, citlivú pokožku, ako aj o zapálené oči.

Kozmetické vlastnosti:

  • protizápalové a veľmi dobre tolerované
  • Ideálne pre výrobky určené na starostlivosť o oči, najmä pre citlivú pokožku a zapálené oči

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012