Orech

juglans regia leaf extract, Juglans Regia (Walnut) Shell Powder

Orech pôvodne pochádza z Perzie, v súčasnosti je však pôvodom aj zo Severnej Ameriky, Európy a Ázie. Obsah oleja v jadrách je vysoký, olej sa tiež často používa ako jedlý olej. Orechový olej je na pokožke obzvlášť ľahký. Je obzvlášť bohatý na vitamíny skupiny B. Veľmi dobre sa rozotiera po pokožke a obzvlášť rýchlo sa vstrebáva. Pretože olej z vlašských orechov je mimoriadne dobre znášaný, je možné ho použiť na starostlivosť o podráždenú pokožku .

viď. Heike Käser 2010, „Naturkosmetische Rohstoffe“, Linz, Verlag Freya, 3. vydanie, 2012


Produkty s Orech