Ríbezle

Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil, ribes nigrum (black currant) fruit extract

Približne 150 druhov kríkov ríbezlí patria do čeľade egrešov a sú distribuované hlavne v Európe a Ázii, príležitostne v USA. Tento olej môže tiež pochádzať z bobúľ červenej ríbezle (Ribes Rubrum L.).
Olej z ríbezlí je vysoko protizápalový olej, ktorý výrazne regeneruje bariérovú vrstvu pokožky a zároveň udržuje stabilnú vlhkosť v pokožke. Ochranné a regeneračné vlastnosti pokožky sú prospešné najmä pre zrelú pokožku, ale vďaka protizápalovým vlastnostiam je možné optimálne postarať aj mastnú, znečistenú alebo citlivú pokožku.

Viac ako 150 druhov ríbezlí patrí do čeľade egrešov a vyskytujú sa hlavne v Európe a Ázii, iba v USA. Ich olej môže pochádzať z ovocia červenej ríbezle (Ribes Rubrum L.). Ríbezľový olej má silný protizápalový účinok a povzbudzuje ochrannú bariéru pokožky, pričom udržuje pokožku stabilnú. Okrem toho má ochranné vlastnosti pre bunky a stimuluje ich regeneráciu, čo je veľmi pozitívne pre zrelú pokožku, ale aj pre mastnú, znečistenú a citlivú pokožku.

Kozmetické vlastnosti:

  • protizápalové a antipruritické
  • regeneračné a ochranné
  • ideálne pre nečistú, mastnú a citlivú pokožku
  • optimálne aj pre zrelú pleť

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012