Sladké drievko

Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Koreň zo sladkého drievka

Sladké drievko patrí do čeľade bôbovitých. Má protizápalové a veľmi silné antioxidačné účinky. V kozmetike sa na jednej strane používa na starostlivosť o zrelú pleť, najmä na zosvetlenie stareckých škvŕn. Na druhej strane sa jeho upokojujúci a hojivý účinok využíva v produktoch starostlivosti o zápalovú, podráždenú a citlivú pokožku .

viď. Heike Käser 2010, „Naturkosmetische Rohstoffe“, Linz, Verlag Freya, 3. vydanie, 2012


Produkty s Sladké drievko