Slez

Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract, Malva sylvestris (Mallow) extract

Divokému slezu sa darí vo všetkých miernych zónach Európy, Ázie, Severnej Ameriky a severnej Afriky. Úzko súvisí s ibištekom, ale je o niečo menej účinný. Slez má však mimoriadne vysoký protidráždivý účinok, pretože má vysoký obsah hlienu a používa sa najmä pri zápalových stavoch kože, napríklad pri liečbe akné, ekzému a neurodermatitídy. Extrakty zo slezu sú obzvlášť mierne a ideálne na starostlivosť o citlivú pokožku .

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012