Slnečnica

Helianthus Annuus (slnečnica) Seed Oil, Helianthus Annuus (slnečnica) Hybrid Oil

Slnečnica patrí do čeľade slnečnicových a pochádza zo Severnej Ameriky. V súčasnosti pochádza z Európy. Pomer zložiek v slnečnicovom oleji sa líši v závislosti od kultivovanej formy rastliny.
Slnečnicový olej je dobrý antioxidant a často sa používa ako prísada poskytujúca konzistenciu v dekoratívnej kozmetike. Je ľahký, neleží na pokožke a je šetrný k pokožke. Pôsobí protizápalovo a rýchlo sa vstrebáva. Slnečnicový olej je možné použiť aj na čistenie pleti, napríklad na umývanie dojčiat alebo na odličovanie. Je tiež ideálny na starostlivosť o vlasy a ľahké hydratačné krémy na mastnú pleť.

Kozmetické vlastnosti:

  • podpora a regenerácia bariér
  • protizápalový
  • na zrohovatenú pokožku
  • ideálny na čistenie pleti
  • antioxidant
  • dobrá starostlivosť o mastnú pleť, ľahko a rýchlo sa vstrebáva
  • ideálny aj na starostlivosť o vlasy

viď. Heike Käser 2010, „Naturkosmetische Rohstoffe“, Linz, Verlag Freya, 3. vydanie, 2012