Kokos

Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract

Kokosový olej sa získava z drvenej dužiny kokosového orecha, ktorý po vysušení obsahuje asi 70% tuku. Panenský kokosový olej je jemne voňavý olej, ktorý sa pri kontakte s pokožkou topí. Rýchlo preniká do pokožky a vytvára na pokožke jemný pocit bez mastenia. Charakteristický je mierne chladivý účinok oleja, pretože pri jeho topení sa absorbuje veľké množstvo tepla. Vďaka nízkemu pH pod 8 má kokosový olej mierne dezodoračný účinok. Baktérie spôsobujúce zápach sa zabíjajú bez podráždenia pokožky.
Kokosový olej, spracovaný v kozmetických výrobkoch, je vynikajúci ako zložka emulzií a tiež v balzamoch na pery, pretože má požadovaný kontakt s pokožkou. Má tiež hydratačný a vyhladzujúci účinok vo výrobkoch na starostlivosť o vlasy.

Kozmetické vlastnosti:

  • rýchlo sa vstrebáva, nemastí
  • jemne sa topí a vonia
  • mierne dezodoračný a chladí
  • vhodný aj na starostlivosť o vlasy

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012