Marula olej

Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil

Marula je prevažne domáca v južnej Afrike a rastie iba divo. Jej ovocie sa považuje za základ osviežujúcich nápojov a liehovín. Olej, ktorý sa získava z tvrdých semien, je symbolom ženskej plodnosti, hebkosti a nežnosti.
Marula olej má antioxidačné a lipidové vlastnosti a je nielen ideálny pre starostlivosť o suchú, popraskanú pokožku, ale aj na starostlivosť o vlasy. Zanecháva na pokožke obzvlášť jemný, starostlivo ošetrený pocit a môže byť použitý pri ošetrovaní tváre, tela a na masáž. Marula olej posilňuje ochranu pokožky pred lipidmi, je však absorbovaný pomerne pomaly. Preto je vhodný na ochranu pokožky pred vplyvmi prostredia. Znížením straty vlhkosti v pokožke tento olej pôsobí proti podráždeniu a začervenaniu pokožky. Je tiež bez podráždenia a veľmi dobre tolerovaný.

Kozmetické vlastnosti:

  • silná ochrana bez podráždenia, ideálna pre začervenanú pokožku
  • intenzívne vyživujúci, antioxidačný, lipidový a hydratačný, ideálny pre suchú pokožku
  • zabraňuje strate vlhkosti pokožky
  • vhodný aj na starostlivosť o vlasy

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012