Tocopherol

Tocopherol (Vitamín E), Vitamín E

Rôzne deriváty vitamínu E sú zhrnuté pod pojmom „tokoferol“. Má silný antioxidačný a ochranný účinok na bunky a je tiež prítomný v rastlinných olejoch vo viac alebo menej veľkých množstvách, a tým predstavuje najlepšiu prírodnú ochranu oleja pred oxidáciou. Tokoferol tiež viaže vlhkosť v zrohovatenej vrstve kože. Pôsobí obnovujúco a protizápalovo a redukuje poškodenie pokožky UV žiarením . Reliéf pokožky je tiež výrazne vyhladený. Tokoferol nepôsobí dráždivo ani vo vyšších množstvách a je mimoriadne dobre znášaný.

viď. Heike Käser 2010, „Naturkosmetische Rohstoffe“, Linz, Verlag Freya, 3. vydanie, 2012


Produkty s Tocopherol