Cetearylglukozidy

Cetearylglukozid, cetearyl wheat straw (z pšeničnej slamy) glycosides

Je to emulgátor na báze glukózy a kokosového oleja, ktorý je veľmi dobre tolerovaný a nekomedogénny. Používa sa hlavne vo veľmi zvlhčujúcich, ľahkých kozmetických výrobkoch, sprejoch, penách alebo v prípravkoch na opaľovanie.

viz. Heike Käser 2010, "Prírodné kozmetické suroviny", Linz, Vydavateľ Freya, 3. vydanie 2012