Olej Sacha Inchi

Plukenetia Volubilis Seed Oil, Plukenetia Volubilis (Inca Inchi) Seed Oil

Tento olej sa získava z Inca arašidov, ktoré pochádzajú hlavne z dažďových pralesov peruánskych Ánd. Olej sa tradične mieša s múkou a aplikuje sa na starostlivosť o pokožku, ale aj na bolesti svalov a reumatické ťažkosti.
Olej Sacha Inchi je zvlášť vhodný na ošetrenie zápalovej, suchej a zrelej pokožky. Má silný regeneračný a aktivačný účinok na bunky a zvyšuje metabolizmus a pružnosť pokožky. Tento olej tiež reguluje keratinizáciu a rýchlo sa vstrebáva.

Kozmetické vlastnosti

  • ideálne pre starostlivosť o zápalovú a suchú pokožku
  • silná regenerácia a aktivácia buniek, ideálna pre zrelú pleť
  • zvyšuje metabolizmus a elasticitu pokožky
  • rýchlo sa vstrebáva

zdroj: Heike Käser 2010, „Prírodné kozmetické suroviny“, Linz, Freya Verlag, 3. vydanie 2012