Olej zo pšeničných klíčkov

Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Triticum vulgare

Pšenica je jednou z najstarších kultúrnych rastlín v histórii ľudstva. Toto zrno pôvodom z Perzie sa dnes dá nájsť po celom svete. Olej zo pšeničných klíčkov sa často mieša s inými olejmi, preto je dôležité zabezpečiť, aby mali kozmetické výrobky primeranú kvalitu a aby boli certifikované.
Po dužine rakytníka je olej z pšeničných klíčkov rastlinný olej s najvyšším obsahom tokoferolov (vitamín E). Tie dodávajú oleju silný antioxidačný účinok. Olej zo pšeničných klíčkov je preto ideálnou starostlivosťou o zrelú, poškodenú a bledú pokožku so zlým krvným obehom. Prirodzená ochranná bariéra pokožky je posilnená a hydratovaná. Vďaka účinkom na krvný obeh a pružnosť je olej z klíčkov tiež dôležitou súčasťou starostlivosti o pokožku a perineum pre tehotné ženy. Pre zrelú pleť ponúka optimálnu nočnú starostlivosť a upokojuje citlivú, poškodenú pokožku alebo alergické kožné reakcie na pokožke. Tento všestranný olej sa vstrebáva do pokožky veľmi hlboko, ale iba pomaly, a preto má silný hydratačný účinok. Tvorí tiež svoj ochranný film na pokožke, ktorý ju chráni pred vysušením.
Olej zo pšeničných klíčkov je nielen cenným produktom starostlivosti o rôzne typy pleti, ale je ideálne vhodný aj pre starostlivosť o suché vlasy a šupinatú pokožku hlavy.

Kozmetické vlastnosti:

  • intenzívna starostlivosť s množstvom vitamínu E
  • silný antioxidant a napína pokožky, ideálny pre zrelú a suchú pokožku
  • upokojujúci, protizápalový a ochranný, ideálny pre poškodenú pokožku a alergické kožné reakcie
  • podporuje pružnosť a krvný obeh, ideálne pre starostlivosť o pokožku a perineum počas tehotenstva
  • hydratuje
  • reguluje zrohovatenie, vstrebáva sa do pokožky veľmi hlboko
  • ideálne na starostlivosť o suché vlasy a šupinatú pokožku hlavy

viď. Heike Käser 2010, „Naturkosmetische Rohstoffe“, Linz, Verlag Freya, 3. vydanie, 2012